Patrik Sandberg storsatsar: Nyproducerar arkadspelet ”Star Wars”

i Webshoppen

”This is a dream come true”, säger en lyrisk och nästan rörd Patrik Sandberg till Mediejournalen. För er MJ-fans kommer det inte som en överraskning att Patrik älskar och kan allt om Star Wars. Det är ingen slump att han under sitt alter ego Patrik Kenobi bjuder våra läsare på anekdoter och fakta kring George Lucas rymdepos. Nu står det klart att Patrik blir först i världen med att nytillverka det klassiska arkadspelet ”Star Wars” och den globala försäljningen sker exklusivt via vår webbutik. Vi frågade Patrik om han kan beskriva projektet med sina egna ord och han var inte sen på att nappa:

Mike Hally’s Atari employee id badge
”1983 släpptes arkadspelet Star Wars baserat på filmen Stjärnornas krig och i genren Shoot ‘em up. Spelet utvecklades av Atari och konstruktör var en av mina stora idoler Mike Hally”, berättar Patrik entusiastiskt och fortsätter ”spelet går ut på att styra en X-winge i ett förstapersonsperspektiv med målet att förstöra vapnet Dödsstjärnan genom en trefasattack. Spelet har många digitaliserade samplingar av röster från filmen, vilket är jäkligt häftigt än i dag, nästan 40 år senare”.

Det ligger tusentals med timmar bakom lanseringen och Patrik har varit mån om att återskapa originalet både visuellt och vad det gäller själva spelupplevelsen ”Star Wars Patrik Kenobi Home Arcade Game-edition™ har konstverk från den ursprungliga arkadmaskinen på skåpet och likt originalet har den 17-tums skärm i full färg och dubbla högtalare”, säger Patrik och hans ögon lyser av entusiasm och han har svårt att sitta still när han beskriver sitt senaste projekt ”Det känns helt enkelt så jävla nice att kunna erbjuda alla som har några kronor över chansen att bli Luke Skywalker och rädda alla rebeller från att utplånas av Rymdimperiet!”

En ung Patrik fångad på bild 1984 bland arkadspelen i hans älskade spelhall. Lite anade Patrik då, att han 36 år senare skulle relansera det nästan 100 kilo tunga Star Wars-arkadspelet och göra det globalt. Vi tycker inte det är en överdrift att säga The Force was strong in young Sandberg

Facts Star Wars Patrik Kenobi Home Arcade Game-edition™
Width: 19″ (48.3 cm)
Height: 57.8″ (146.8 cm)
Depth: 22.75″ (57.8 cm)
Weight: 211lb (96 kg)
Price: 4 995,00 US$ (53 700 kr)

Du köper din egen Star Wars Patrik Kenobi Home Arcade Game-edition™ genom att klicka här – May the force be with you!