Mediejournalen avslöjar: Det är inte Joe ”Tiger King” Exotic som sjunger i sina videos!

i Mediejournalen avslöjar!

Serien Tiger King gör succé på Netflix och i centrum står Joe Exotic – en före detta president- och guvenörskandidat (ja, det är helt sant) iförd leopard- och tigermönstrade kläder och med en blonderad hockeyfrilla, paranoid och lynnig och ständigt med en revolver i bälteshölstret. Parallellt med sin djurpark har Joe Exotic också haft en countrykarriär. I Tiger King vävs hans countrylåtar in under stundom och bland hans många hits märks countrylåten ”I Saw a Tiger”.

Under vinjetten ”Groundbreaking” publicerar Mediejournalen stora scoop signerade Charlotte Thür, Ingela Urholm och Pier Zigante. När de inte jobbar undercover som journalister för mediebranschens viktigaste informationskälla, är Charlotte VD för IAB Sverige och Ingela och Pier är kontorschefer för PHD Göteborg resp. Wavemaker Malmö.

Nu kan Mediejournalens grävgrupp efter månader av intensivt arbete under radarn, avslöja att det inte är Joe Exotic som själv sjunger sina mäktiga C&W-låtar!

Charlotte, Ingela och Pier kände instinktivt på sig att något inte stod rätt till när de hörde den mustiga C&W-röst (förkortning för Country & Western, reds anmärkning) som framför låtarna

I flera avsnitt skryter Joe om sin sångkarriär och låtar som just ”I Saw a Tiger”. Men Charlotte, Ingela och Pier kände instinktivt på sig att något inte stod rätt till när de hörde den mustiga C&W-röst (förkortning för Country & Western, reds anmärkning) som framför låtarna. Det sägs att trion unisont och i kör utbrast ”Det här kan inte vara Joe Exotic som sjunger!”. Sagt och gjort. Det ena ledde till det andra och nu kan Mediejournalen först i världen avslöja hur det egentligen ligger till!

I själva verket var det Vince Johnson och Danny Clinton (Clinton gick tragiskt bort i oktober) som var den verkliga musikaliska kraften bakom Joe Exotics Milli Vanilli-akt. Johnson berättade för Mediejournalen att han och Clinton svarade på en annons från Joe Exotic där Joe efterlyste hjälp för att skapa en temalåt för sin realityshow. Med tanke på att de kunde få bra exponering genom showen, gick duon med på att arbeta med Joe Exotic pro bono på ett antal tigerlåtar. Så här i efterhand medger Johnson att de redan där och då kanske borde synat Joe lite närmare i sömmarna.

We’ve got things that are coming to an end, maybe even better. Most people just hang out at night. They have a lobster look. It’s a bitch, but it’s kind of weird

Men det gick snart upp för bandet att samarbetet inte skulle leda någon vart vilket resulterade i att Vince Johnson fällde denna obegripliga reflektion till en förbryllad Pier Zigante “We’ve got things that are coming to an end, maybe even better. Most people just hang out at night. They have a lobster look. It’s a bitch, but it’s kind of weird”.

Det räcker med några minuters tittande på Tiger King för att inse att Joe Exotic älskar berömmelse och publicitet. Trots att han nu sitter i fängelse, berättade andra interner för Ingela Urholm att Joe har förstått att showen har gjort honom berömd på riktigt och han är överlycklig. Till slut lyckades Mediejournalens Charlotte Thür få ett snabbt samtal med Joe över Skype och hennes summering av samtalet får avsluta detta scoop: Joe är helt i extas över serien och att han nu blir berömd i hela världen!