Martin Gustafsson: Jag hängde med Depeche Mode en hel eftermiddag

i Jag mötte Lassie

”Jag har en bild på mig, Martin Gore, Fletch och Alan Wilder tagen av Anton Corbijn” berättade Martin Gustafsson för Johans Bokhörna i en tidigare intervju för Mediejournalen. Som om det inte vore nog, frågade Fletch (Andy Fletcher i Depeche Mode, reds anm) vid samma tillfälle om Martin ville ha en Vicks Lemon. Det ville Martin.

Anton Corbijn, född 20 maj 1955 i Strijen i Nederländerna, är en nederländsk fotograf och regissör. Han har gjort sig ett namn som fotograf av stora musiker och musikgrupper och har regisserat ett stort antal musikvideor. U2, David Bowie, Metallica och Depeche Mode är bara några av hans uppdragsgivare.

I samband med att Mediejournalen och Vizeums VD Christine Rosenlund Völcker satt och gjorde affärsplanen för relanseringen av ”Jag mötte Lassie”, stannade Johan Kvist (redaktör för Bokhörnan, reds anm) till och droppade scoopet om Martins möte med Depeche Mode. Christine sprack upp i ett stort, vitt leende och jublade ”där har vi vår första Lassie!”.

MARTIN GUSTAFSSON MED DEPECHE MODES ANDY ”FLETCH” FLETCHER, MARTIN GORE (HAN MED LJUST HÅR) OCH ALAN WILDER. SAKNAS PÅ BILD: DAVE GAHAN SOM VAR LITE TRÖTT JUST DÅ OCH BEHÖVDE VILA – JÄTTEMYCKET

Christine ringde upp Martin som på en sprakig linje från Nya Zeeland (Martin buschcraftar med banden Beastwars, 8 Foot Sativa och Devilskins, rens anm) fick berätta mer:

”Du Martin, detta måste ha varit en fantastisk upplevelse?”
”Jo, jag rankar den lika högt som mina möten med Limahl, Morten Harket, Tom Bailey, Howard Jones, Glen Spove och när jag förlorade mot Rick Astley i brottning i grekisk-romersk stil”
”Hur kommer det sig att Depeche Modes sångare Dave Gahan inte är med på bilden?”
”Jag vet inte, deras manager sa att han var lite trött just då och behövde vila inför konserten”
”Vad tråkigt men jag måste säga att du fyller ut hans plats mycket bra, jag är speciellt imponerad av att du lyckas imitera hans extremt långa svanhals så bra”
”Det var inte helt lätt kan jag säga men när Anton Corbijn står och skriker ´Come on Martin, stretch your fucking head awaaay from your shoulders, get IN the camera – Now! I ain’t got all fucking day, meathead!’ så var det bara att lyda, haha!”
”Tack Martin för att du ville dela med dig av ditt alldeles eget Jag möte Lassie-minne!”
”Tack för att jag fick vara med igen. Förresten, får jag hälsa?”
”Klart du får!”
”Då vill jag hälsa alla mina fans att min nya bok `1984 – Hallå, vart tog du vägen?´ finns att köpa i Mediejournalens webbutik!”

Vill du också läsa Martins starka och fantastiskt härliga debutbok?
Klart du vill! Den är din för bara 195 kr i vår webbutik, klicka här för att säkra ditt exemplar!