Jesper Albansson, Ocean: Jag har också blivit fotograferad med Depeche Mode!

i Jag mötte Lassie

När Jesper såg att Martin Gustafsson, Sthlm LIVE hängt med Depeche Mode ville han inte vara sämre och kastade sig på telefonen och ringde Mediejournalens redaktion och Jag mötte Lassie-chefen Christine Rosenlund Völcker.

Jesper Albansson, nordisk marknadschef Ocean Outdoor

”Hallå, jag har ju också blivit fotograferad av Anton Corbijn, varför frågade ni Martin Gustafsson först?”
”Ja hej du också…vad roligt att du hör av dig men hur skulle vi kunna veta att också du…och det är ju ingen tävling utan…”
”Nej, så klart inte. Jag förstår”
”Bra”
”Men jag var först”
”Fast Jag möte Lassie handlar om…”
”..att jag också blivit fotograferad av Corbijn och blev det först?”
”Nu var det inte riktigt så som jag…”
”Precis vad jag också tycker och när jag blev fotograferad så var Dave Gahan med på bild. Till skillnad från när Corbijn tog bilden på Martin”
”Okej, om du skulle ta och berätta lite om din bilden då?”
”Gärna…”

Sittandes: Martin Gore och Depeche Modes sångare Dave Gahan. Stående: Jesper Albansson

”…Fletch (Andrew Fletcher, reds anm) var sjuk. För kvällen innan åt vi på en mexikanskt restaurang och Fletch är en sån där som alltid ska beställa in den starkaste rätten. Alltid. När han inte hörde så viskade Martin och Dave till mig att han alltid får kistras av stark mat. Och mycket riktigt, nästa dag låg han i sin trailer, helt utslagen”

”Så du fick vara med på fotot istället?”
”Ja..eller – nästan, i alla fall”
”Nästan?”
”Jag och Fletch är lika långa så Corbijn använde mig för att markera på marken exakt var Fletch sen skulle stå, hitta rätt vinkel för ljuset och sånt. Men Corbijn tyckte att jag blev mycket bättre på bild”
”Sa han det?”
”Nej men man förstod det på honom”
”Men hur kommer det sig att du var där med Depeche Mode från första början”
”Jag kommer från motorbranschen. Gissa vem som kirrade hojarna till plåtningen? Ledtråd: Förnamnet börjar på J och slutar på R!”

Jag tror vi sätter punkt här. Ibland blir det bäst så. Eller som Dave sjunger i låter Enjoy the Silece ”Words are very unnecessary, they can only do harm”.