Mediejournalens nya internationella succéformat: Annas Gillestuga!

i Aktuellt

Nu presenterar Mediejournalen sin största satsning sedan Patrik Kenobis arkadspel – det handlar förstås om ”Annas Gillestuga”.

Sedan 70-talet har vi alla drömt om att få ha en egen gillestuga. Kanske med en halvtrasig gitarr på väggen, eller en björnfäll? Varför inte en skinnsoffa av märket Finnsoffan? Men viktigaste av allt var den obefintliga tillgången till dagsljus, den lite lätt unkna doften av förra helgens salta pinnar, och förstås anblicken av furu. Stora mängder furu. Väggar, golv, gärna en pelare. Allt av furu.

En av branschens största gillestuga-entusiaster idag är Anna Granditsky på Bonnier News. Få kan som hon med flink hand omvandla en murrig källare till en skönt avslappnad – och furufylld – gillestuga.

Under vinjetten ”Annas Gillestuga” kommer Anna att med handfasta råd, mysiga tips, inspirerande utrop och härliga gäster, att bli din fasta punkt i tillvaron för ett bra tag framöver. Lite som ”Jills Veranda” fast med mindre country men mer värme och hantverksmässigt ”know how”.

Hej Anna, och grattis till din nya kolumn!
– Tack så hemskt mycket. Jag är väldigt peppad inför allt detta.

Vad kommer du bjuda på från gillestugan?
– Jag kommer bjuda på en hel del hantverkstips och -knep, sköna gäster och bra diskussioner. Men först och främst blir det byggtips. Alla har råd och kan bygga sin egen gillestuga. Har du inget bra utrymme går det till exempel att inreda ditt källarförråd som en ”gillis”. Sätt upp furupanel runt om bara.

Bra idé, men hur fäster du furupanelen i källarförrådet?
– Fäster och fäster? Du lutar panelen försiktigt in mot väggen. Det är känslan man vill åt.

Okej, Anna, det här ser vi fram emot! Stort lycka till och puss och kram!
– Tack själv, puss och kram!