Suzzie Krupp: ”Självgoda medelålders män som svamlar om sig själva…”

i Suzzie Krupp

Jag var ute och sprang imorse. Lyssnade på Anton och Sixtens podd, eller vad de nu heter. Alla säger att den ska vara så bra och de har bevisligen lyckats bättre än de flesta med att locka lyssnare.

Men allvarligt? Maken till självgoda medelålders män har jag sällan varit med om. Med någon slags lätt sluddrig överklass-dialekt där äktheten ska förstärkas genom att man hör deras klunkande när de dricker vatten(?). Svamlandes som att hela världen kretsar runt dem och deras tankar.

Men det verkliga framtidshotet måste väl ändå vara att det är så många människor som väljer att lyssna på medelålders män som svamlar om sig själva?

Branschpressen skriver om faran för framtiden med anledning av Google och Facebooks dominans avseende annonsintäkter. Journalistkåren vänder sig bort ifrån Twitter och Facebook som källor av oro för risken att sprida fake news.

Men det verkliga framtidshotet måste väl ändå vara att det är så många människor som väljer att lyssna på medelålders män som svamlar om sig själva? Och att dessa människors barn börjar gråta om de råkat missa ett instainlägg från någon blond bruds badsemester.

Ett medie är så bra som dess antal konsumenter. Därför hoppas jag innerligen att ni alla som läser detta hjälper Das Pod med en flygande start, för de här killarna har i alla fall självdistans jämfört med många andra!