Helena visar hur du gör en påsklilja i marsipan till din läckra och goda påsktårta

i Pyssla med Helena

Att Bonnier News Helena Ceder är pysslare av rang är inget nytt. Däremot är det en nyhet att Helena nu ansluter till MJ-familjen för att lära mediebranschen att bli lite mer pysslig.

Påsken påminner alltid Helena om hennes barndom när alla barn klädde ut sig till påskkärringar och gick till Vaksala Torg för att tillsammans pynta påskträdet

”Vad roligt Helena att du tar tag i pyssel-stafettpinnen här på Mediejournalen!”
”Ja, jag ser verkligen fram emot att inspirera så många jag kan”
”Varför är det så viktigt att pyssla?”
”Jag menar att desto mer vi sitter vid skärmar och ju mer vi jobbar datadrivet, desto viktigare blir det att göra analoga grejer och använda kroppen och göra saker fysiskt med våra händer och fingrar. Jag och Dille (Helenas kollega Dilem Güler, reds anm) pratar ofta om det här”
”Jag förstår. Betyder påsken mycket för dig Helena?”
”Ja, det gör den verkligen. Jag älskar alla traditioner och påsken påminner mig alltid om min barndom när alla vi barn klädde ut oss till påskkärringar och gick till Vaksala Torg (Vaksala torg är ett stort torg i den östra delen av centrala Uppsala, vid Vaksalagatan, reds anm) för att tillsammans pynta påskträdet”
”Låter härligt Helena men du, vilket pyssel har du nu tänkt lära mediebranschen?”
”Jag ska visa hur man gör en påsklilja i marsipan!”
”Kör hårt Ceder!”
”Tack, det ska jag!”

Vilken fin dekoration, inte sant? Tror du att du aldrig själv skulle klara av att göra en påsklilja i marsipan? Klart du kan, Helena visar nu hur du gör – Följ bara hennes instruktioner steg för steg!

Du behöver
Florsocker
Dr. Oetker Sugar Fondant, gul och grön
Kavel
Papper
Penna
Vass kniv

Gör så här

1. Rita en påskliljeblomma på ett papper i önskad storlek. Klipp ut den och använd som mall.

2. Pudra florsocker på bordet så att inte sockerpastan fastnar.

3. Kavla ut sockerpastan ca 2 mm tunn på florsockret.

4. Lägg mallen ovanpå sockerpastan.

5. Skär ut blomman med en vass kniv.

6. Tryck ränder på blombladen med en liten gaffel.

7. Forma en liten cylinder av sockerpastan.

8. Tryck ett hål i cylindern med ändan av en penna. Gör hålet ganska stort.

9. Nagga kanten på cylindern med en gaffel.

10. Platta till en liten bit grön sockerpasta och lägg i botten på cylindern.

11. Rulla en supersmal orm av den gula sockerpastan och skär 3 bitar som är max 1 cm långa. Sätt ihop dem till en ”blombukett”.

12. Sätt ner blombuketten försiktigt ovanpå den gröna bottnen.

13. Ställ cylindern ovanpå blombladen. Bred ut lite vatten mellan cylindern och blombladet som fastnar cylindern bättre.

Massor av påskramar!