Trädgårdsmästarfrun Robin bjuder på her luxurious Avocado Margarita

i Mat & Dryck

Robin Leijonhufvud slår sig gärna ner i familjens little, humble garden (Robin är från Kanada, reds anm.) och njuter av en iskall Avocado Margarita. Maken Johan ligger bakom både trädgården och the familys egenodlade avocados. Ja, det är samme Johan som också är Mediejournalens trädgårdsexpert där han under vinjetten Jejjans Green Room inspirerar och instruerar tiotusentals läsare varje vecka. Det var också Jejjan som tipsade oss om att Robin har uppfunnit en fantastisk drink och att hon gärna bjuder på receptet. Du hittar det här nedan på engelska eftersom Robin kommer från Ottawa (Kanadas huvudstad, reds anm).

Three good things according to Robin: Her husband Johan, an Avocado Margarita and her favorite place in the small garden where the two love to sit on their own and enjoy a drink in the evening sun among butterflies, bees and birdsong

INGREDIENTS
2 tablespoons kosher salt
2 teaspoons finely grated lime zest, divided
1 lime wedge
1 avocado, pitted, peeled
¾ cup plus 2 tablespoons tequila blanco
¾ cup triple sec
¾ cup fresh lime juice
2 tablespoons chopped fresh cilantro
Pinch of cayenne pepper
8 lime wheels

RECIPE PREPARATION
Toss salt and 1 tsp. lime zest on a small plate. Rub the rim of each margarita glass with lime wedge and dip into salt mixture.

Purée avocado, tequila, triple sec, lime juice, cilantro, cayenne, remaining 1 tsp. lime zest, and 2½ cups ice, preferably crushed, in a blender until smooth.

Divide among prepared glasses and garnish each with a lime wheel.

Enjoy!