This changes everything: Kenneth Danielssons kryddsmör är här!

i Aktuellt/Mat & Dryck

En hel bransch har väntat. Länge. Och – det sägs att fredsprocessen mellan Nord- och Sydkorea började rulla på extra smidigt när rykten hopades om att Kenneth ”KD” Danielssons kryddsmörsrecept var på väg att publiceras. Men nu är väntan över. Vi på Mediejournalen (internt kärleksfullt kallad ”MJ”) har nu nöjet att som första och enda publikation presentera GroupM-chefens recept på det ultimata kryddsmöret.

När MJ haffar KD under lunchen på Birger Jarlsgatan 52 – där GroupM har sitt huvudkontor i Sverige – sitter han klädsamt tillbakalutad i en röd sammetsfåtölj. I knät vilar den älskade gitarren och medan vi pratar, spelar han mjukt och subtilt Tomas Ledins ”En del av mitt hjärta”. Kenneth, röd sammet och Ledin blir den perfekta inramningen till samtalet om hans personliga relation till kryddsmöret.


Kenneth, vad kan du berätta om ditt kryddsmör utan att föregå läsarnas egna upplevelse?

– Vem som helst kan komplicera något och addera till tusen ingredienser. Men jag brukar säga att utmaningen ligger i att hitta det rena och det ärliga; att finna och uppnå den kompromisslösa kärleken till det enkla. Som in sin tur är själva fundamentet för det kulinariska storslagna.

Det är känslan jag vill åt, inte själva smakupplevelsen

Följder du alltid samma recept eller händer det att du varierar dina kryddsmör?
– Ibland ställer jag bara smöret bredvid kryddväxterna. Det är känslan jag vill åt, inte själva smakupplevelsen.

KD’s lyxiga kryddsmör – Det här behöver du:
Smör
Kryddväxter
Salt
Peppar

Så här gör du
Blanda smör och kryddväxter, smaka av med salt och peppar.