Allt du vill veta om podpremiären!

i Das Pod/Intervju

Mediejournalens skjutjärnsjournalist Elin Johansson har ställt teamet bakom nya succépodden DAS POD mot väggen med ett antal utmanande frågor:

Aldrig har jag hört tjatas så mycket om en podd som inte finns. Betyder det faktum att jag nu får ställa dessa frågor att pilotavsnittet faktiskt är nära? Kanske rentutav inspelat?
Jocke: Du skjuter inte helt över målet, om man säger som så.
Tobias: Det mesta är nog inspelat i alla fall. Vi började med att spela in en lång stund med hade glömt att trycka på rec.

Vad kommer vi få höra i DAS POD? Jag killgissar mig till att det kommer vara branschspecifik, men berätta mer om innehållet – kommer ni ta tempen på samtida fenomen och medietrender eller mest fastna i diskussioner om vem som har bäst (läs sämst) musiksmak?
Tobias: Jag ser DAS POD som ett konstprojekt. För mig har det varit viktigt att lyfta det nakna jaget och…
Jocke: …precis: Vi kommer prata om branschen och saker som fascinerar oss. Som till exempel Staffan Slörner. Apropå det nakna jaget.

På tal om musik – har ni lyckats enas om introlåt?
Tobias: Njae… alltså jag hade en rätt skön ”free jazz”-låt men Jocke är rätt konservativ…
Jocke: Rätt skön som i skitdålig. Men tack vare min storsinthet enades vi faktiskt om en låt till slut. Det får man höra om i slutet av avsnitt noll.

För att återgå till innehållet – Kommer ni bjuda in gäster? Om ja, vilka stjärnor kan vi vänta oss?
Jocke: Inte omöjligt och här känns Sophie Stjärne på Carat rätt given.
Tobias: Jag kommer bjuda in Sanna Söderström och prata béarnaise. Sedan kommer det nog bli en del spontana gäster.

Berätta om namnet; DAS POD – Kommer detta vara poddarnas podd, den enda vi behöver?
Jocke: Möjligen skulle man lite blygsamt kunna säga att DAS POD är lite av vad Games of Thrones är för HBO och fantasy-genren.
Tobias: DAS POD är lite som de där lyxiga blandbanden som du fick om du sålde jultidningar för mer än 249 kr. Där hade coverartister tolkat bland andra Live is Life med gruppen Opus med ett finlandskryssningsartat resultat.

Slutligen, får man önska ett inslag?
Jocke & Tobias: JA!

Då önskar jag ett stående moment – där ni ringer upp en valfri person – olika varje gång – kopplad till branschen och den får dissa ett fenomen/pågående trend/uttalande eller liknande.
Jocke: DAS POD är som Jultomten. Man får alltid önska sig saker. Alltid.

Du kan lyssna på DAS POD här nedan. Dessutom finns Das Pod på iTunes och i appen Podcaster i iOS.